Τελευταία Νέα Τελευταία Νέα

Επιστροφή

Δελτίο Τύπου 4/6/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θεσσαλονίκη 4 Ιουνίου 2015

 

Τελική Ημερίδα Ενημέρωσης του έργου

 «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών – INTERSYC»

 

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες  για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών - ΙNTERSYC», το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» οργανώνει την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 την Τελική Ημερίδα Ενημέρωσης του έργου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Το έργο INTERSYC συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» (www.greece-bulgaria.eu) και το Βουλγαρικό κράτος. Στο έργο συμμετέχουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Επικεφαλής Εταίρος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας του Κάρτζαλι και οι οργανισμοί «Nadja Centre» και «Chance» από τη Βουλγαρία.

 

                Το INTERSYC στοχεύει στην προώθηση ευρωπαϊκών μέσων για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας για τα παιδιά.  Συνοπτικά το έργο ΙNTERSYC περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

 

● Προληπτική ιατρική σε τουλάχιστον 3.000 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία, με διάθεση του στόλου ιατρικών οχημάτων και έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις δύο πλευρές των συνόρων.

● Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000  και της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τις Εξαφανίσεις Παιδιών (ECAAS) στη Βουλγαρία.

● Προώθηση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC).

● Εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης για επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

● Ανάπτυξη Κέντρων Υποστήριξης Οικογενειών σε Κρίση σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

      

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Γιώργος Παναγιωτόπουλος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  τηλ. 2310 250160 & 2310 270308, e-mail: thessaloniki@hamogelo.gr